top of page

ENSEMBLER

Bente er en aktiv kammermusiker, som konstant utforsker og utvikler unike måter å bruke eufoniumet på. En stor del av arbeidet hennes er knyttet til kammergrupper hun har stiftet. Gleden over å øve og opptre med andre i kammerformatet er noe hun synes er svært givende og motiverende.

The Northern Lights Duo - er et internasjonalt samarbeid mellom Bente Illevold (Norge) og Dr. David Earll (USA) dannet i 2018. Duoen har blitt en av de mest aktive internasjonale tuba- og eufoniumduoene i verden og har bestilt musikk fra Rune Rebne & Ludvig Elblaus og Marcus Paus. Turneene deres har inkludert konsertering og mesterklasser over hele det nordøstlige USA, Norge og Spania. Deres engasjement de neste årene vil omfatte forestillinger i Tyskland, Nederland, Sverige og det sørøstlige USA. Northern Lights Duo slipper sitt første album i 2023. Duoen er et unikt kammermusikkensemble med den internasjonale forbindelsen mellom Norge og USA.

 

Elvebyen messingkvartett - Drammens egen messingkvartett - består av fire profesjonelle messingblåsere. Ensemblet ble stiftet i januar 2020, og har i løpet av sin korte eksistens rukket å spille konserter over store deler av Østlandet. Ensemblet har mottatt støtte fra en rekke kommuner, Viken fylkeskommune, Det norske komponistfond og Kulturrådet. 

Elvebyen messingkvartett formidler tradisjoner og kulturarv gjennom nyskapende og unike produksjoner. Kvartetten har et eget repertoar med skreddersydde arrangementer og transkripsjoner, og ikke minst bestillingsverk fra flere av Norges mest ettertraktede komponister. Kvartetten har egen hjemmeside, les mer HER.

 

Duo – Bente Illevold & Anders Kregnes Hansen (slagverk)
 

Bente og Anders ble kjent gjennom studier på Norges musikkhøgskole og har siden 2018 samarbeidet om å utvikle repertoar og formidle samtidsmusikk. De står bak flere urframføringer av verker skrevet av Norges fremste komponister. Duoen har spilt ca. 30 konserter sammen og dette inkluderer framføringer på Brasswind, Norges arktiske universitet og Toneheim folkehøgskole for å nevne noen.

Høsten 2019 turnerte duoen Hedmark fylke med konseptet «Tona fra Hedmark» hvor viser og folkemusikk fra fylket ble flettet sammen med poesi og formidlet gjennom deres unike samspill og klangfarger. Våren 2020 gav de ut albumen «Klangen fra de dype skoger», hvor Bjørn Kruses «Bom-bombardino» var et av hovedverkene. For dette albumet høstet de stor annerkjennelse for sitt eminiente samspill.

Duoen utvikler nå også et større workshop-prosjekt med samtidsmusikk for unge komponistspirer og jakter stadig nytt repertoar og utfordringer. Bente og Anders har mottatt støtte fra FFUK, CREO, Det norske komponistfond, Hedmarks fylke og Kulturrådet for sine prosjekter. 

Northern lights duo.jpeg
Anders og Bente 148793 WEB.jpg
bottom of page