ENSEMBLER

Bente er en aktiv kammermusiker, som konstant utforsker og utvikler unike måter å bruke eufoniumet på. En stor del av arbeidet hennes er knyttet til kammergrupper hun har stiftet. Gleden over å øve og opptre med andre i kammerformatet er noe hun synes er svært givende og motiverende.

The Northern Lights Duo - er et internasjonalt samarbeid mellom Bente Illevold (Norge) og Dr. David Earll (USA) dannet i 2018. Duoen har blitt en av de mest aktive internasjonale tuba- og eufoniumduoene i verden og har bestilt musikk fra Rune Rebne & Ludvig Elblaus og Marcus Paus. Turneene deres har inkludert konsertering og mesterklasser over hele det nordøstlige USA, Norge og Spania. Deres engasjement de neste årene vil omfatte forestillinger i Tyskland, Nederland, Sverige og det sørøstlige USA. Northern Lights Duo spiller inn sitt første duoalbum “Sounds Across the Ocean” i 2022. Duoen er et unikt kammermusikkensemble med den internasjonale forbindelsen mellom Norge og USA.

 

Elvebyen messingkvartett - Drammens egen messingkvartett - består av fire kvinnelige profesjonelle messingblåsere. Ensemblet ble stiftet i januar 2020, og har i løpet av sin korte eksistens rukket å spille konserter over store deler av Østlandet. Ensemblet har mottatt støtte fra en rekke kommuner, Viken fylkeskommune, Det norske komponistfond og Kulturrådet. Kvartetten utvikler levedyktige produksjoner for barn og unge, den kulturelle spaserstokken og har et eget popup-konsept under navnet «Der du er».

Ensemblet har som mål å utvide repertoaret som finnes for denne besetningen, og gjør dette gjennom å arrangere andres musikk og ved å bestille ny musikk fra norske komponister. Vårt musikalske uttrykk spenner seg derfor fra renessansedanser til dagens poplåter, via ny, norsk samtidsmusikk. Elvebyen messingkvartett har som intensjon å bidra til større musikalsk mangfold, og være et levende og fleksibelt ensemble. En viktig målsetting for kvartetten er å skape produksjoner som er samfunnsrelevante, tilgjengelige og bærekraftige. Den musikalske drivkraften ligger primært i det klassiske repertoaret, men også i nyskaping gjennom bestillingsverk og nye arrangementer. Lokal tilhørighet og forankring, unike prosjekter og repertoar er kvartettens varemerke.

Medlemmer:

Charlotte Richardsen – trompet/kornett (pikkolo-trompet)

Mari Hauglum Bermingrud – trompet/kornett (flygelhorn)

Anne Gunn Grimerud – valthorn

Bente Illevold – eufonium

 

Duo – Bente Illevold & Anders Kregnes Hansen (slagverk)
 

Bente og Anders ble kjent gjennom studier på Norges musikkhøgskole og har siden 2018 samarbeidet om å utvikle repertoar og formidle samtidsmusikk. De står bak flere urframføringer av verker skrevet av Norges fremste komponister. Duoen har spilt ca. 30 konserter sammen og dette inkluderer framføringer på Brasswind, Norges arktiske universitet og Toneheim folkehøgskole for å nevne noen.

Høsten 2019 turnerte duoen Hedmark fylke med konseptet «Tona fra Hedmark» hvor viser og folkemusikk fra fylket ble flettet sammen med poesi og formidlet gjennom deres unike samspill og klangfarger. Våren 2020 gav de ut albumen «Klangen fra de dype skoger», hvor Bjørn Kruses «Bom-bombardino» var et av hovedverkene. For dette albumet høstet de stor annerkjennelse for sitt eminiente samspill.

Duoen utvikler nå også et større workshop-prosjekt med samtidsmusikk for unge komponistspirer og jakter stadig nytt repertoar og utfordringer. Bente og Anders har mottatt støtte fra FFUK, CREO, Det norske komponistfond, Hedmarks fylke og Kulturrådet for sine prosjekter. 

Northern lights duo.jpeg
Elvebyen messingkvartett.JPG
Anders og Bente 148793 WEB.jpg