top of page

BIOGRAFI

Bente Illevold (f. 1983) kommer fra Rendalen i Østerdalen og spiller eufonium. I løpet av de siste årene har hun markert seg som en innovativ utøver og høstet anerkjennelse for sine fremførelser av nye verk for instrumentet, både nasjonalt og internasjonalt.
 

Bente brenner for å utvide eufoniumrepertoaret og la instrumentet utfolde seg i nye konstellasjoner og sammenhenger. Hun står bak urframføringen av syv store verk for eufoniumet, og flere er allerede planlagt!

 

Til daglig arbeider Bente som frilansmusiker og pedagog. Hun blir regelmessig invitert som gjestelærer ved utdanningsinstitusjoner, og som solist på nasjonale og internasjonale festivaler. Hun jobber i tillegg som korpsdirigent og brenner for undervisningskvalitet i musikkfaget for barn og unge. Bente spiller i The Northern Lights Duo og Elvebyen messingkvartett. Hun arrangerer også musikk for korps og brassensembler.

Bente er en internasjonal S.E. Shires Company Euphonium artist og var selskapets førstevalg som deres første kvinnelige og europeiske eufoniumartist. Bente spiller på Shires Q41 eufonium og munnstykker fra Doug Elliott. Hennes debutalbum “Klangen fra de dype skoger” ble utgitt i 2020, og for det ble hun nominert til «Instrumentalistin des Jahres» i OPUS KLASSIK, Tysklands største klassiske musikkmagasin. Hennes andre album «Alene» ble gitt ut høsten 2021, og har bevist at hun er en ekte virtuos på eufonium.

 

I 2021 vant Bente det prestisjetunge Forsberg- og Aulies legat, noe som plasserte henne blant Norges beste musikere.

bottom of page